Как бедно село преодоля епидемия от Делта варианта за 19 дни

Вирусът взе само една жертва

12.09.2021 | 12:35 Редактор: Елеонора Танева
Как бедно село преодоля епидемия от Делта варианта за 19 дни

Рецепта за справяне с пандемията от Ковид-19 има. Това показаха едни от най-бедните села в Тайван. В община Фаншан има четири села, в които живеят 5,5 хиляди души. Всеки пети жител е на възраст над 65 години, почти никой не е ваксиниран и няма протоколи за действие в случай на Делта.

При първите съмнения за привнесен от чужбина Делта вариант, беше обявено тридневно частично блокиране в две села. Храна и стоки от първа необходимост са доставени на всяко едно семейство до дома му. 

667 души са били поставени под карантина или хоспитализирани. Около 100 от тях са били контактни на заразен таксиметров шофьор - пътници, роднини, приятели. 14 00 души са тествани. 1200 дози ваксини са поставени на тези, които са дали отрицателен тест. Селата са дезинфекцирани в продължение на три дни, пише ТАСС.

Въпреки недоволството на местното население, предприетите мерки се оказаха много по-ефективни, отколкото на други места по света. Епидемията приключи за 19 дни, само с една жертва - 72-годишна жена.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
10 rate up comment rate down comment 13
Анти-ковидфашизъм
преди 2 години
И тук има доста бедни села в които няма ваксинирани.Стига лъгахте народа ваксините не предпазват от вируса а убиват здраваия имунитет Сигнализирай за неуместен коментар