За да се справи в Ковид кризата, Борис Джонсън наруши обещание - вдигна данъците

Ходът разгневи депутати от неговата управляваща партия

07.09.2021 | 22:56 Редактор: Десислава Атанасова
За да се справи в Ковид кризата, Борис Джонсън наруши обещание - вдигна данъците

Британският премиер Борис Джонсън очерта във вторник планове за повишаване на данъците за служители, работодатели и някои инвеститори, за да бъдат набрани средства за справяне с кризата в здравеопазването и социалните грижи в страната. Ходът разгневи депутати от неговата управляваща партия заради нарушаване на предизборно обещание.

След като вложи огромни суми в борбата с коронавирусната пандемия, Джонсън се връща към ранно обещание за справяне с проблемите в пропукващата се система на социалните грижи, където разходите се очаква да се удвоят с остаряването на населението през идните две десетилетия.

Той опитва да разреши и кризата в здравната система на Великобритания, при която милиони хора чакат с месеци за лечение от държавната Национална здравна система, след като ресурсите бяха пренасочени към лечение на заболелите от коронавирус.

"Ще излъжа, ако кажа, че можем да платим за това възстановяване, без да приемем трудни, но отговорни решения за това как да го финансираме“, заяви Джонсън пред парламента.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК