Борис Джонсън призова британците да живеят "безстрашно, но с разум" 

Той предупреди, че Великобритания е изправена пред много тежка зима заради коронавируса

04.10.2020 | 20:09 Редактор: Георги Камарашев
Борис Джонсън призова британците да живеят

Борис Джонсън призова британците да живеят "безстрашно, но с разум" и предупреди, че Великобритания е изправена пред много тежка зима заради коронавируса, предава Financial Times.

На ежегодната конференция на Консервативната партия, която се провежда онлайн, британският премиер заяви, че възприема балансиран подход към пандемията, като в същото време запазва колкото е възможно по-голяма част от икономиката отворена. Той обаче предупреди, че коронавирусът ще наруши обичайния живот за останалата част от годината.

"Знам, че хората са ми бесни и че са бесни на правителството, но… до Коледа ще има сътресения. Може дори да има сътресения и после, но това е единственият начин на действие", каза Джонсън пред ВВС.

Британският премиер, който прекара няколко дни в интензивно отделение през април, след като се зарази с Ковид-19, заяви, че политическата му философия не включва допълнителни ограничения, но приоритетът му са грижите за здравето.

"Аз съм свободолюбив консерватор. Не искам да налагам подобни мерки…, това е последното нещо, което искам да направя. Но също така трябва да спасявам животи. Това е нашият приоритет", изтъкна британският премиер.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК