Вандали махнаха българското знаме от консулството ни в Битоля

МВнР на Северна Македония осъди акта

31.08.2021 | 11:17 Редактор: Искра Ангелова
Вандали махнаха българското знаме от консулството ни в Битоля

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъжда най-категорично увреждането на пилона и свалянето на знамето на България в Търговско-икономическото представителство в Генералното консулство на Република България в Битоля, пише вестник "Нова Македония".

Този вандализъм и безотговорно действие на индивид, чиято самоличност ще подлежи на проверка от властите, по никакъв начин не трябва да се приравнява с населението на този традиционно консулски и космополитен град, казват от дипломатическото ведомство на югозападната ни съседка, информира "Фокус".

Министерството на външните работи на Република Северна Македония подчертава, че подобно изолирано и неконтролирано поведение не допринася за усилията за задълбочаване на приятелството, добросъседството и сътрудничеството между двете страни, както и за съвместните усилия за задълбочаване на интеграцията между РСМ и Европейския съюз.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 3 месеца
Жалко, че такава става, защото сме един народ. Но смятам, че скоро време натиска от страна на Сърбия и Русия ще намалее и тогава българите от Северна Македония ще си търсят правата и много истини ще излязат като история, а и други.следбтова положението в севнскедонив ще е съвсем друго. Но дотогава България трябва да изведе истински политици, а не хора, които мислят само за постове и заплати от НС. Те не заслужават тези заплати. Борисов, Доган, Биков, Цветанов, Октай, Костов и т.н.трвбваше да са Сигнализирай за неуместен коментар