Масажи, игри и разнообразно меню в най-желания затвор в Германия (ВИДЕО)

Лишените от свобода се чувстват като на курорт

30.08.2021 | 12:03 Редактор: Тодор Петров

В провинция Саксония се намира т.нар. пенсионерски затвор на Германия. Присъдите си там излежават крадци, измамници, изнасилвачи и убийци.

Карл Цимерман е сред затворниците, които ще прекарат живота си зад решетките. Останали са му само няколко семейни снимки от предишния живот. 

Най-голямата му мечта е да види четирите си внучета. Цимерман излежава доживотна присъда, след като при свада наръгал съседката си с нож. В продължение на години жертвата му се присмивала заради ампутирания му крак. Поне такава е неговата версия. 

Три пъти седмично извеждат затворниците на разходка в градината. Не всички от тях показват разкаяние. 

Всички те са вече на възраст и затова ще останат тук до края на дните си. Но знаят, че имат късмет. Това тук е най-хубавият затвор, който някога съм виждал, споделя един от затворниците. Тук е на курорт, предлагат ни да играем тенис на маса, правят всичко за нас, казва негов "колега".

Лишените от право на свобода се борят за място в него, а за килиите се кандидатства. Затворниците получават храна по няколко пъти на ден. За разпределянето ѝ отговаря човек, който има присъда за измама.

Менюто е много разнообразно, а осъдените с чувствителни стомаси получават диетична храна. За вегетарианците има ястия без месо, а за мюсюлманите се готви без свинско. Програмата включва още енерготерапия и масаж с вендузи. За мнозина това е най-чаканото събитие през седмицата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК