"Ида" връхлита: Евакуират части от Ню Орлиънс, няма гориво по бензиностанциите

"Това ще бъде буря, променяща живота на тези, които не са подготвени", прогнозират метеоролозите

28.08.2021 | 20:53 Редактор: Десислава Атанасова

Кметът на Ню Орлиънс призова жителите да се евакуират от незащитените крайни градски квартали, тъй като ураганът "Ида" настъпва към бреговата ивица на Луизиана.

"Сега е моментът“, каза кметът на Ню Орлиънс ЛаТоя Кантрел на пресконференция, призовавайки живеещите в крайните квартали да напуснат незабавно.

Националният център по ураганите (NHC) съобщи, че "Ида" вероятно ще бъде със силата на изключително опасен голям ураган до неделя.

Той вече донесе силен дъжд и ураганен вятър в западна Куба.

Някои пътища в Луизиана бяха задръстени на практика и бензиностанциите "пресъхнаха", тъй като десетки хиляди жители се опитват да напуснат района, информира БГНЕС.

Синоптиците твърдят, че ураганът ще бъде от 4-та категория, докато достигне северното крайбрежие на Мексиканския залив в неделя.

ова ще бъде буря, променяща живота на тези, които не са подготвени", каза метеорологът от Националната метеорологична служба Бенджамин Шот, цитиран от Ройтерс.

Повече от 80 нефтени платформи в Мексиканския залив са евакуирани и половината от добива на нефт и газ в региона е спрян заради "Ида".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК