Делта вариантът удари авиокомпаниите в САЩ, ръст на полетите в Европа

Нискотарифните авиокомпании в Европа наемат персонал

27.08.2021 | 13:21 Редактор: Елеонора Танева
Делта вариантът удари авиокомпаниите в САЩ, ръст на полетите в Европа

Делта вариантът удари сериозно авиокомпаниите в САЩ. Пътуванията са с 15% по-малко в сравнение с 2019 г., след като почти достигнаха равнището преди пандемията в началото на юли.

След това капацитетът спадна със 7,6%, преди Делта вариантът да започне да се разпространява широко. Southwest Airlines съобщи по-рано този месец, че има ръст на отменените пътувания. 

В същото време има ръст на полетите в Европа в момент, когато нискотарифни авиокомпании като Ryanair Holdings и Wizz Air Holdings увеличават капацитета и отварят нови бази и маршрути. Нискотарифните авиокомпании наемат пилоти и екипаж, за да се възползват от голямото търсене през летния период, информира investor.bg.

"Продаваме много евтини места, за да възстановим пазара много бързо. Резервациите до края на годината са много силни", коментира главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О’Лиъри.

Капацитетът на Wizz Air е на 103% спрямо нивото през същия период през 2019 г. Авиокомпанията е наела още 400 души екипаж през август и смята да назначи още 1000 до края на годината.

Въпреки това приходите са намалели с около 20%, заради по-ниските цени на билетите, а и самолетите на авиокомпанията летят с повече празни места. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК