fallback

Обещаващо: Френско-австрийската ваксина Valneva показва чудесни резултати

При проучване в по-ранен етап ваксината е показала ефективност от над 80% срещу Ковид-19

24.08.2021 | 22:48 Автор: Жаклина Иванова

Президентът на френско-австрийската биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви, че разработената от компанията ваксина срещу Ковид-19 може да покаже ефикасност от над 80% по време на късните етапи на нейните изпитвания.

"На базата на изпитвания от "Фази 1 и 2", се надяваме да имаме ваксина, която разполага с ефективност от повече от 80%. Тази ефективност на нашата ваксина срещу Ковид-19 ще трябва да бъде демонстрирана при изследванията във "Фаза 3", посочи Гримо пред BFM Business.

По-рано тази година от компанията Valneva заявиха, че при проучване в по-ранен етап ваксината е показала ефективност от над 90%.

От компанията през април обявиха, че ваксината, кръстена VLA2001, не причинява "никакви тежки нежелани реакции", припомни БНР.

"Изключително сме доволни от тези резултати, които ни довеждат крачка по-близо до предоставянето на инактивирана ваксина, за да помогнем на глобалната борба срещу Ковид-19. Светът се нуждае от множество ваксини, както и от бустерни възможности. Като се имат предвид потенциалните предимства, често свързани с цялостно инактивирани вирусни ваксини, ние вярваме, че VLA2001 ще има важна роля", заяви тогава главният изпълнителен директор на Valneva Томас Лингелбах.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback