fallback

Курц отсече: Австрия няма да приеме повече бежанци от Афганистан

Австрия е приютила повече от 40 000 афганистанци

22.08.2021 | 09:28 Автор: Елеонора Танева

Австрийският канцлер Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан. "Не съм на мнение, че трябва да приемем още хора в Австрия, а точно обратното. По време на моето канцлерство подобно нещо няма да се случи", каза Курц в интервю за телевизионния канал PULS 4, което ще бъде излъчено по-късно днес.

Австрия е приютила повече от 40 000 афганистанци - втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

Той спомена и "особено трудното интегриране" на тази група от населението. "Да бъдат приемани хора, които после не могат да се интегрират, е огромен проблем за нас като държава", каза канцлерът, цитиран от БТА.

Според Курц, безспорно е, че талибаните са жестоки и условията на живот в Афганистан са ужасни. Правителственият ръководител обаче призова международната общност да направи всичко по силите си за подобряване на кризисната ситуация в тази страна.

Въпреки всичко, Австрия също трябва да признае, че много неща са в чужди ръце. 

Курц повтори предложението хора от Афганистан да получават помощ в съседни на родината си държави. В тази връзка той посочи Туркменистан и Узбекистан и каза, че ЕС трябва да подкрепя държави от региона.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback