Огненото бедствие в Гърция продължава, огромният пожар край Вилия се разраства

Продължават опитите на противопожарните екипи за погасяване на активните огнища в Евбея, Древна Олимпия и Гортиния, Пелопонес

17.08.2021 | 17:05 Редактор: Жаклина Иванова
Огненото бедствие в Гърция продължава, огромният пожар край Вилия се разраства

Пожарите в Гърция продължават. По информация на българското посолство в Атина се разраства голям пожар в района на Вилия, северозападно от гръцката столица. През нощта е била предприета евакуация на застрашените селищата в района – Теа, Панорама, Палеохори, Палеокундура и Агиа Сотира, а огънят се движи в посока Порто Гермено.

Вчера е избухнал пожар в община Лавреотики, югоизточно от Атина, който е заплашил националния парк към нос Сунио и е приближил Кератея и Синтерина. В резултат на действията на пожарната огънят е бил ограничен, но поради силните ветрове продължава да има опасност от разпалване.

Продължават опитите на противопожарните екипи за погасяване на активните огнища в северната част на Евбея, Древна Олимпия и Гортиния, Пелопонес. Огнищата се контролират, но продължава да е значителен рискът от повторно възпламеняване.

Няма данни за пострадали, но има материални щети. Опасността от нови пожари остава в сила за по-голямата част от страната.

Поради бушуващия пожар в района на Вилия, трафикът по стария национален път Елевсина – Тива, от 33-ти км в посока Елевсина е спрян и се отбива през националната магистрала Атина – Ламия. Движението по останалите второкласни и третокласни пътища в района на Вилия е спряно или ограничено.

През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали български граждани, съобщиха от МВнР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК