Тревожни данни: Над 6000 новозаразени за ден в Израел за първи път от 6 месеца

Около 58% от населението на Израел е със завършена ваксинация

10.08.2021 | 15:29 Редактор: Жаклина Иванова
Тревожни данни: Над 6000 новозаразени за ден в Израел за първи път от 6 месеца

Над 6000 новозаразени с коронавирус бяха отчетени за денонощие в Израел за пръв път от шест месеца, предаде ДПА.

Министерството на здравеопазването съобщи, че за последното денонощие са установени 6275 случая. В същото време броят на тежко болните пациенти наближава прага от 400 - към днешния ден в израелски болници се лекуват 394 тежко болни пациенти, като състоянието на 87 от тях се оценява като критично.

Около 58% от близо 9,4-милионното население на Израел е със завършена ваксинация.

Наскоро Министерството на здравеопазването представи данни, според които ефективността на използваната в Израел ваксина на Pfizer/BioNTech е намаляла рязко от началото на юни. Според ведомството ваксинацията предотвратява заразяването само в 39% от случаите, а тежкото заболяване - в 91%. Същевременно в Израел се разпространява по-заразният вариант Делта.

С оглед на повишилия се брой случаи на заразяване, от неделя отново са в сила по-строги мерки, включително задължително носене на маски при масови прояви на открито с над 100 участници.

Дори на масови прояви с под 100 участници могат да присъстват само ваксинирани, преболедували и хора с отрицателен тест. На влизане се изисква отрицателен тест и от децата, предаде БТА.

Представители на здравното министерство на изключват и допълнително затягане на мерките.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК