1/3 от руския бизнес: Неваксинираните служители трябва да бъдат уволнени!

Половината от ръководителите са готови да наемат на работа неваксиниран работник

09.08.2021 | 13:22 Редактор: Искра Ангелова
1/3 от руския бизнес: Неваксинираните служители трябва да бъдат уволнени!

Една трета от руските компании смятат, че служителите, които са отказали да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, трябва да бъдат уволнени. Това показват данните от социологическо проучване, проведено през юли сред 1626 представители на малкия и среден бизнес в Русия: 414 ръководители и 1 212 служители.

Една трета от ръководителите на руски компании (34,6%) смятат, че служителите, които са отказали да си поставят ваксината, трябва да бъдат уволнени. 24,8% от тях са отбелязали, че това трябва да се направи само в случай, че човекът няма уважителни причини за отказ от ваксинация. 5% са готови да се откажат от такъв служител, защото се страхуват от глоби. 65,4% са на обратното мнение и се подкрепят уволненията на служители, защото са се отказали от имунизацията, информира БГНЕС.

Половината от ръководителите (54,6%) са готови да наемат на работа неваксиниран работник. 33,3% са отбелязали, че наличието на ваксина дава допълнително предимство на кандидата за работа. 12,1% не са готови да вземат на работа неваксиниран човек.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК