МЗ призова: Не пътувайте до Гърция, Турция и Кипър без причина

От ведмоството припомнят, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу Ковид-19

04.08.2021 | 15:15 Редактор: Здравко Черкезов
МЗ призова: Не пътувайте до Гърция, Турция и Кипър без причина

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболеваемост на 100 хил. души население в близки до България държави, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Гърция, Турция и Кипър.

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу Ковид-19, България все още се намира в "зелената зона" по разпространение на Ковид-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки, припомнят от министерството

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК