Въвеждат задължителна имунизация до 2-3 месеца?

"Живеем в извънредна ситуация", каза професор Кристиян Песталоца

31.07.2021 | 11:23 Редактор: Искра Ангелова
Въвеждат задължителна имунизация до 2-3 месеца?

Задължителна имунизация срещу Ковид-19 ще бъде въведена до 2-3 месеца в много европейски страни. Това заяви в интервю за БНР професор Кристиян Песталоца - германски конституционалист и член на етичната комисия в Берлин.

"Разбирам опасенията им. Но каква е алтернативата? Оправдано ли е да рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят? Аз съм последният човек, който ще подкрепи неоправданото ограничаване на гражданските свободи, но първо трябва да оживеем. Ваксината очевидно предпазва от тежко заболяване и затова не мога да я възприема като някакво досадно задължение. Имунизацията е гражданска отговорност", каза проф. Песталоца.

"Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права? Гражданските права включват отговорност не само за себе си, а и за околните", смята експертът.

"Ако живеехме в нормални времена, и дума нямаше да може да става за вмешателство в решението дали да се ваксинираш или не. Но не живеем в нормални времена. Живеем в пандемия. Живеем в извънредна ситуация", коментира още проф. Песталоца.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Кристиян
преди 2 години
Аз да попитам този същия...След като ваксината работи защо вяксинирани влизат в болница 10 пъти по заразни от неваксинираните?!Искам да даде обобщение и да се пробва да ме обори, има прекалено много доказателства за спекула и за прекриване на тези данни... Сигнализирай за неуместен коментар