Огнен ад в САЩ и Сибир, сателитни снимки разкриха опустошенията в Германия

В Орегон бушува пожар с размерите на Хонконг

19.07.2021 | 13:38 Редактор: Елеонора Танева

Огнен апокалипсис в Съединените щати и Русия. В Орегон бушува огромен горски пожар, по-голям по размери от мегаполиса Хонконг. 

Прашните ветрове и сухото, горещо време разгарят десетки горски пожари в Орегон, Калифорния и други западни американски щати. Наложи се пренасочването на стотици пожарникари от съседни области. 

Националната метеорологична служба съобщи, че през следващите дни над американския Запад ще има сериозни предпоставки за пожари и гръмотевични бури. 

А в руската република Карелия евакуираха стотици, чиито къщи са в близост до горящите за пореден ден горски пожари. Стотици огнеборци и доброволци, както и хеликоптер, се борят със стихията. 

Големите пожари в Сибир доближават десетки населени места. Най-тежко е в република Якутия. Близо 200 са пожарите там. Повече от 50 селища непрекъснато са покрити с дим.

В много градове отчитат сериозно замърсяване на въздуха, на места небето е оранжево заради дима. От Кремъл вече обявиха, че тези явления са резултат от глобалното затопляне. 

Сателитни снимки показаха опустошенията след наводненията в Германия. Жителите на най-тежко засегнатите райони разчистват щетите, след като водата се отдръпна. Усложнена обаче остава обстановката в региона на Залцбург.

Броят на жертвите на стихията в Германия и Белгия продължава да расте. Потвърдените смъртни случаи в двете страни са общо 190.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Гого
преди 2 години
Климатични промени, пардон проблеми! Виновни глобалисти мислещи за доброто на планетата, по+ точно за елита. Консп. теория за златния милиард. Останете си със здраве, ако ме сте се факсин -рали още. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 години
Всяка държава да затвори границите тогава няма да има болести разни кивита и други аномалии,защото Човекът се е превърнал е ЗВЯР Сигнализирай за неуместен коментар