Асад положи клетва: Съзнанието на народа е нашата обща крепост

Настоящият държавен глава спечели убедително като получи подкрепата на над 95% от избирателите

17.07.2021 | 17:00 Редактор: Десислава Атанасова
Асад положи клетва: Съзнанието на народа е нашата обща крепост

Башар Асад положи клетва за началото на новия си президентски мандат, след като спечели изборите в Сирия, съобщава сирийската държавна агенция SANA, цитирана от РИА Новости.

"Президентът Башар Асад положи конституционната клетва като президент на Сирия пред ръководителя и членовете на Народния съвет в присъствието на политици, партийни, религиозни, научни и обществени лидери, както и роднини на жертвите на гражданската война“, съобщава агенцията.

След клетвената церемония Асад се обърна към сирийския народ, отбелязвайки, че Сирия адекватно защитава и ще защитава правата си благодарение на народното единство в съпротивата срещу враждебни кампании, предава агенция "Фокус".

"Съзнанието на народа е нашата обща крепост“, каза Асад, като отбеляза, че то дава възможност да се разграничи предателството от патриотизма, а революцията от терора.

Президентските избори в Сирия се проведоха на 26 май. Общо 14,2 милиона сирийци взеха участие в изборите, избирателната активност беше 78,64%.

Според резултатите от изборите настоящият държавен глава Башар Асад спечели убедителна победа, който получи подкрепата на 95,1% от избирателите, участвали в гласуването. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК