Най-малко 42-ма са загинали при наводненията в Германия, десетки са в неизвестност

Най-тежко засегната е провинция Райнланд-Фалц

15.07.2021 | 17:54 Редактор: Юлия Христова

Расте броят на жертвите на наводненията в Западна Германия. Най-малко 42 са вече загиналите, а десетки са в неизвестност. От външното ни министерство съобщиха, че няма пострадали българи. Наводнения има и в Белгия. Там жертвите на природното бедствие са четири

Потопени къщи, наводнени улици и масова евакуация - така е гледката в Западна Германия, където проливни дъждове предизвикаха невиждани наводнения. 

Най-тежко засегната е провинция Райнланд-Фалц. Най-малко 6 къщи са се срутили под  напора на приливната вълна. Десетки са изчезнали, а много хора са останали блокирани в домовете си. Властите описват ситуацията в района като катастрофална и обявиха извънредно положение.

Силно засегната е и провинция Северен Рейн-Вестфалия. Спасителните служби спасяват хора от колите и домовете им. Рекордните валежи са довели и до преливането на река Ар. Армията е мобилизирана, за да помогне при справяне с бедствието, но редица населени места остават недостъпни.

Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Германия и Белгия. В Генералното ни консулство във Франкфурт на Майн и в посолството ни в Белгия към момента не е постъпвала информация за загинали или изчезнали при природното бедствие наши сънародници.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК