Училище за трансджендъри отвори врати в Пакистан

Преподавателите също са трансджендъри

11.07.2021 | 23:45 Редактор: Елеонора Танева
Училище за трансджендъри отвори врати в Пакистан

Държавно училище, в което ще учат трансджендъри, беше открито в пакистанския град Мултан. Министърът на образованието на провинция Пунджаб Мурад Рас обеща на церемонията "образование за всички". 

В школото ще учат 18 ученици, преподавателите също са трансджендъри.

"В досегашните ми училища отношението на учителите ми към мен беше обидно. Момчетата постоянно ни се подиграваха и се държаха с нас зле", казва Бейби Дол, която е една от ученичките в школото. 

Учебното заведение предлага и следобедни занимания, както и възможност за професионална квалификация, пише "Дойче вече".

През 2019 година Върховният съд в Пакистан призна транссексуалните за трети пол. В началото на годината в столицата Исламабад бе открито първото ислямско религиозно училище за трансджендъри. 

В Пакистан хората, чийто биологичен пол не съвпада с този, с който те се идентифицират, се причисляват към общността Khawaja-Sira, която съществува вече 100 години. 

Заради отхвърляне от семейство и общество те често се издържат с танци, просия или сексуални услуги.

Снимка: Youtube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Содом и Гомор
преди 2 години
Според Библията има два пола - мъжки и женски. Всички останали са измислица на либералните идеолози с цел ликвидиране на семейството, като градивна клетка на обществото. Сигнализирай за неуместен коментар