Вокалистът на "Манескин" скандализира Полша, целуна съгрупник и подкрепи ЛГБТ (+ВИДЕО)

Членовете на групата, която спечели тазгодишната "Евровизия", са големи поддръжници на ЛГБТ+ общността

29.06.2021 | 16:27 Редактор: Здравко Черкезов

Членовете на групата "Манескин", която спечели тазгодишната "Евровизия", са големи поддръжници на ЛГБТ+ общността и го доказаха по време на свой концерт в Полша.

Те се представиха на фестивала "Polsat SuperHit" в Сопот, който беше излъчен по националната телевизия. Фронтменът Дамиано Давид, изпълнявайки песента "I Wanna Be Your Slave", прекъсна изпълнението, за да отправи силно послание и да подкрепи споменатата общност. В един момент той прегърна съгрупника си Томазо Раги и след това го целуна страстно в устата.

Те споделиха видео от представянето в своя Инстаграм.

"Равни права за общността ЛГБТ+. Ние вярваме, че на всеки трябва да бъде позволено да го прави без страх. Вярваме, че всеки трябва да бъде напълно свободен да бъде който и каквото иска. Благодаря ти Полша, ЛЮБОВТА НИКОГА НЕ Е ГРЕШНА!", е в описанието на видеото, гледано над 3,3 милиона пъти.

Този ход е силен удар за властите там, тъй като хората от ЛГБТ+ в Полша не се ползват с голяма защита на правата като останалите. Хомосексуалността е законна в Полша, но еднополовите домакинства нямат същите права като хетеросексуалните. Според проучване от 2005 г., 89% от полските граждани вярват, че хомосексуалността е "неестествена" и само половината вярват, че хомосексуалността трябва да се толерира, информира БГНЕС.

В Полша определени села и цели провинции бяха обявени за "зони, свободни от ЛГБТ идеология", а видни политици от сексуалното малцинство са представени като врагове на хората.

През последните пет години, откакто националната консервативна партия Право и справедливост дойде на власт, според защитниците на правата на човека Полша се е превърнала в най-хомофобската държава в Европейския съюз.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Силвия
преди 2 години
В момента се води изключително агресивна пропаганда на хомосексуализма. Без директна обида, за мнение, несъвпадащо с това на Фейсбук ръководството, ме блокират. Станали са Северна Корея. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 4
А
преди 2 години
Просто не го гледайте и коментирайте, а още по-малко слушайте и купувайте тяхна музика, и го оставете като оня Кончита Наденицата сам да отиде в небитието. Сигнализирай за неуместен коментар