Заев: Ако бях предател, нямаше да има българско вето

Той заяви, че вижда приятел в лицето на България и че има решения

04.07.2021 | 09:55 Редактор: Искра Ангелова
Заев: Ако бях предател, нямаше да има българско вето

Премиерът на РС Македония Зоран Заев заяви, че не се чувства виновен за ветото от страна на България, нито пък е предател, каквито обвинения му отправи опозицията.

"Ако бях предател, нямаше да има вето от страна на България", каза той в интервю за ТВ21.

Той подчерта, че обвиненията на лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че е виновен за ветото на България, а в същото време предава македонския език и македонския народ, си противоречат едно на друго.

"Ако бях извършил предателство, то (ветото – бел.ред.) щеше да бъде оттеглено. Ако ветото е факт, значи се защитават националните интереси. Ако имаше предателство, ветото трябваше да бъде оттеглено", каза Заев, цитиран от БГНЕС.

Според македонския премиер, фактът, че на форума Преспа за диалог не са присъствали представители на България, въпреки поканата му, не е добър сигнал, но той все пак остава оптимист.

Заев заяви, че вижда приятел в лицето на България и че има решения, които са приемливи и за двете страни, без да разкрива подробности.

"Иска ми се да вярвам, че и този път не получихме зелена светлина, защото нямат парламент и правителство. Защото знам, какви разговори съм водил и знам, че са отчетени притесненията на България", подчерта Зоран Заев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК