Атака с нож в германския град Вюрцбург, най-малко трима са загинали

Местни жители се намесват в опит да я спрат

25.06.2021 | 21:35 Редактор: Юлия Христова

Атака с нож в германския град Вюрцбург. Най-малко трима души са загинали, а 6-ма са ранени, някои са в тежко състояние. От кадри, разпространени в социалните мрежи, се вижда как мъж държи нож и се опитва да нападне минувачи в центъра на града.

Местни жители се намесват и започват да го гонят в опит да спрат атаката. След пристигането на полицията, мъжът е обезвреден с изстрел в крака. Той е задържан. От полицията обявиха, че е от сомалийски произход и е на 24 години.

Действал сам, като все още не са ясни мотивите му.

По информация на Генералното ни консулство в Мюнхен, няма пострадали българи при атаката с нож тази вечер в германския град Вюрцбург.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Може ли да приемем че терористите които с потресаваща жестокост/с нож и от упор убиват невинни хора, но видиш ли те били с психични разстройства и винаги се оказват с психични отклонения, а както е известно на такива хора предполагам не се повдигат обвинения, а подобни атаки вече станаха стотици може би. Не мога да повярвам че обществото вярва на такива твърдения, но аз не вярвам. Много ми е интересно дали нападателя е бил с маска и е спазвал безумните но удобни за него ковид ограничения. Сигнализирай за неуместен коментар