Захарова: Около Николай Малинов целенасочено се нагнетява нездрава атмосфера

Делото срещу лидерът "Русофили" било насочено срещу несъгласните с антируската истерия

25.06.2021 | 16:24 Редактор: Здравко Черкезов

Русия с остра реакция за делото срещу председателя на "Национално движение русофили" - Николай Малинов. В изявление, говорителката на руското външно министерство  Мария Захарова, определи следствените действия срещу Малинов като предупредителен сигнал за всички, които се застъпват за добри отношения с Москва и не са съгласни с "антируската истерия, обхванала евроатлантическия свят".

Захарова припомня, че следствените действия по отношение на Малинов, който е и последовател поборник на укрепването на дружбата и сътрудничеството между Русия и България, са започнали още през септември 2019 г.

Българската прокуратура повдигна обвинения на председателя на "Движение русофили" на 23 юни. Той е обвинен в шпионаж в полза на чужда организация и предаване на информация с държавна тайна.

"Междувременно и досега не са обнародвани никакви доказателства за вината му", казва Захарова.

"Създава се трайно впечатление, че около лидера на "Русофили" целенасочено се нагнетява нездрава атмосфера", добавя тя. "Всички признаци говорят, че става дума да се даде ясен предупредителен сигнал на всеки, който не е съгласен с антируската истерия, която е обхванала "евроатлантическия свят", и на всеки, който се изказва за добросъседство с Русия", посочва Захарова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК