В Гърция свалят маските навън, затварят училища и фирми заради жегата

Температурите в страната надхвърлят 40 градуса

23.06.2021 | 12:00 Редактор: Жаклина Иванова
В Гърция свалят маските навън, затварят училища и фирми заради жегата

Гръцкото правителство подготвя отмяна на мярката за задължително носене на маски на открито. Решението е свързано както с подобрената епидемична обстановка, така и с горещото време.

Температурите в Гърция надхвърлят 40 градуса. Най-засегната е континенталната част на страната, а също и островите в Йонийско море.

Продължава нахлуването на гореща вълна в страната. Вчера температурите на места достигнаха 40 градуса, а от днес в продължение на няколко дни се очаква дори да надвишат тези стойности. В няколко области от днес затварят училища. Прекъснаха работа фирми, които не могат да осигурят на работниците безопасна среда.

Медиите излъчват информация от Гражданска защита за спазване на предпазни мерки в горещите дни.

Във връзка с жегата и съобразно добрата епидемична обстановка в страната, специалистите от Съвета за контрол по разпространението на коронавируса призовават правителството незабавно да премахне мярката за задължително носене на маски навън. Очаква се решение до края на седмицата.

На посещение в Атина е еврокомисарят по здравната политика Стела Кириакиду, която поздрави гръцкото правителство за добрата организация на акцията по ваксиниране - 31% от населението са напълно имунизирани, предаде БНР.

Кириакиду призова "всички гърци да се ваксинират, за да се възстанови нормалният ритъм на живот“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК