Oтменят се всички коронавирусни ограничения на щатско ниво в Ню Йорк

В търговските обекти вече няма да се изисква спазване на правила за социална дистанция

15.06.2021 | 22:17 Редактор: Юлия Христова
Oтменят се всички коронавирусни ограничения на щатско ниво в Ню Йорк

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви днес, че отменя всички коронавирусни ограничения на щатско ниво, тъй като 70 процента от пълнолетните в щата са ваксинирани поне с една доза от ваксина срещу Ковид-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

На пресконференция Куомо отбеляза, че постигнатият резултат е много добър и щатските власти ще продължат да полагат усилия за запазване на темпа на ваксинационната кампания. "Какво означава 70 процента ваксинирани? Означава, че сега може да се завърнем към живота, който водехме", изтъкна Куомо.

Отсега нататък в търговските обекти вече няма да се изисква спазване на правила за социална дистанция и няма да има ограничения за броя на посетителите.

Ще продължат да действат обаче някои правила, които произтичат от решенията на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, като например задължението да се носят маски в училищата, метрото, приютите за бездомници, болниците и затворите.

Куомо, който е представител на Демократическата партия, заяви, че отмяната на ограниченията ще бъде отпразнувана с фойерверки, пише БТА.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК