Проф. Захариев: Срещата между Путин и Байдън няма да роди нищо

По думите му Столтенберг опитва да закърпва Блока, който ръководи

14.06.2021 | 21:25 Редактор: Юлия Христова

Какво е посланието на НАТО към Русия? 

Никакво послание няма, а преповтаряне на пропагандни тези. Задавам си въпроса защо му е нужно на Путин да отиде на срещата с Байдън. Това каза за "Денят ON AIR" международният анализатор проф. Захари Захариев и допълни: "Тази среща няма да роди нищо".

Според него тази среща идва след две антируски послания, едното от които от Великобритания.

"Русия някак остана в сянката на Китай. Това е тотално безумие. Китай държи 1,3 трилиона американски ценни книжа. Коя е тази икономика, която ще изолира Китай?!", заяви проф. Захариев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Йенс Столтенберг опитва да закърпва Блока, който ръководи.

"Опитва да намери баланс между противоречиви гледни точки. Този баланс е изключително имагинерен. Получава се вербална война и малко известен факт е - Байдън, когато встъпи в длъжност, заговори за среща на демокрациите, а сега във Великобритания тази тема изчезна. Борис Джонсън обяви, че на мястото на Г-7 идва Д-10", обясни анализаторът. 

Той е на мнение, че не можем да очакваме нарастване на доверието, лидерите се познават много добре от миналото и са наясно с потенциала, който носи всеки от тях.

"Фактите говорят, че задкулисието на базата на конкретните интереси си продължават. Не бих казал, че сигурността на Европа е нараснала с идването на Байдън на власт", подчерта проф. Захариев. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК