Срещата на Г-7: Ваксини за бедни страни, зелена енергия, радар за нови пандемии (ОБОБЩЕНИЕ)

Камери заснеха Джо Байдън в странна ситуация

13.06.2021 | 19:11 Редактор: Здравко Черкезов

Г-7 ще предостави 1 милиард дози ваксини срещу Ковид-19 на по-бедните страни. Това стана ясно в последния ден от срещата на въраха на групата на седемте най-развити страни.

Лидерите на страните от Г-7 се обединиха и около идеята за създаването на глобална система за проследяване на нови заразни болести. 

"Този уикенд нашите дискусии отидоха далеч отвъд победата над пандемията. Това означава да се предотврати появата на нова такава, чрез създаване на глобален радар, който ще открива заболявания преди да получат шанс за разпространение", заяви британският премиер Борис Джонсън.

Лидерите се споразумяха да осигурят и по 100 млрд. долара годишно за подпомагане на по-бедните страни да намалят въглеродните емисии и да се справят с глобалното затопляне

След края на тридневната среща на върха на Г-7, американският президент Джо Байдън определи разговорите като продуктивни и важни за съвместното справяне с предизвикателствата, пред които светът е изправен. 

По-рано пък камери заснеха американския държавен глава в странна ситуация. Видео показва момент, в който той изглежда не знае къде точно се намира. Тогава се появява съпругата му Джил, която го хваща за ръката и го отвежда.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК