Нови масови протести в Минеаполис - цветнокож мъж беше застрелян от полицията

Според органите на реда той е стрелял първи

05.06.2021 | 19:10 Редактор: Десислава Атанасова

Нови масови протести в Минеаполис, след като чернокож мъж беше застрелян от полицията. Това се случва точно година след убийството на тъмнокожия Джордж Флойд, което беше последвано от вълна на възмущение и протести заради полицейско насилие и расизъм. 

Уинстън Буги Смит-младши бил фатално прострелян от полицай, докато бил в автомобил в центъра на града. Според органите на реда той е стрелял първи.

Органите на реда отишли, за да извършат ареста му.

Смит, баща на три деца, бил потърсен от полицията, защото не се явил на 19 май на съдебно заседание, на което трябвало да бъде произнесена присъдата срещу него за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие. Близките му призоваха всички, които имат видеозапис на убийството, да го предоставят. 

След стрелбата, Минеаполис за второ денонощие стана сцена на палежи и протести.

Полицията съобщи за нанесени щети по сгради и кражби от магазини след убийството на 32-годишния мъж. Има и арести заради безредици, нападения, палежи и увреждане на собственост. Обстановката в града напомня на тази от протестите за убийството на Джордж Флойд. 

А междувременно съдът в Калифорния отмени многогодишна забрана за щурмови оръжия. Те са забранени в Щатите от 1989 година, но според съдия това нарушава правото на Втората поправка да се носи оръжие. Губернаторът на щата обаче определи подобен тип автомати като оръжия за война. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


3
0 rate up comment rate down comment 1
Iordan Ivanov eng.ge
преди 2 години
Експерти да огледат черните автомобили вероятно служебни.Вижда се перфектно пълно вътрешно обемно проникващо облъчване от военно терористична мафия .Облъчването е от типа 5G black death and cancer terror позволява следене на нано и *** мутанти навсякъде вкл във въздуха,седалки,постелки за краката в двигателите и климатрониците.Позволява и МУТАФИЦИРАНЕ НА ПОЛУПАТОГЕННИ ЩАМОВЕ.Има въстановяване на божествената биосферна охрана на огромни региони на планетата . Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Аха
преди 2 години
А ако застреляният беше бял мъж, щеше ли да има протести ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Тия
преди 2 години
Себе си не мога да оправят, а все другите поучават ! Сигнализирай за неуместен коментар