Хиляди протестираха в Лондон срещу ваксините и нов закон за полицията

Някои скандираха, че "пандемията е измама", а други се обявиха срещу ваксинационните паспорти

29.05.2021 | 22:58 Редактор: Здравко Черкезов

Хиляди се събраха в централен Лондон на два протеста. Единият срещу закона за полицията и престъпността и другият срещу масовото ваксиниране и локдауните.

Стотици се събраха на "Ръсел Скеуър", за да протестират срещу закона за полицията и престъпността, който предвижда определяне на начален и краен час на протестите и ограничаване на възможностите за шумно изразяване на участиниците. Според новите разпоредби онези, които повреждат паметници могат да получават затворнически присъди до 10 години.

Законът освен това дава по-големи правомощия на полицията да спира и претърсва граждани. Целта на закона е да се спре окупирането на обществени места и привързването към мостове, сгради или паметници. Подобен протест се провежда и в Бристол, 13-и поред, където преди два месеца се стигна до сблъсъци с полицията, припомня БНР. 

Доста по-многолюден бе другият протест, който е срещу ваксините и локдауните и се провежда на площада пред парламента. Протестиращите скандираха, че "пандемията е измама", а някои издигнаха плакати с надпис "Тялото е мое, изборът е мой". Други протестираха срещу идеята за ваксинационни паспорти. И двата протеста са под формата на шествия, които на моменти се преплитаха. 

Полицията не съобщи за инциденти. Според "Дейли експрес" обаче в района на Стратфорд се е стигнало до сблъсъци на протестиращи и полиция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
манипулации
преди 4 месеца
Време е политиците да се опомнят и да се сетят за кого всъщност работят! Сигнализирай за неуместен коментар