fallback

Израел отвори границите си за чуждестранни туристи

Правителството придвижи плана да започне да допуска малки групи туристи

23.05.2021 | 17:05 Автор: Юлия Христова

Израел днес отново отвори границите си за чуждестранни туристи след спад на коронавирусните инфекции, но заяви, че ще отнеме време посетителите да започнат да пристигат и да съживят туристическата индустрия, предаде Ройтерс.

Като част от облекчаването на ограниченията правителството придвижи плана да започне да допуска малки групи туристи от страни, използващи одобрените от него ваксини.

Чуждестранните авиокомпании също възобновяват полетите, които спряха, когато този месец палестинските бойци започнаха ракетни атаки срещу Израел.

Прекратяването на огъня помогна на властите да спазят днешната дата за започване на плана.

Регистрацията за плана на министерството на туризма обаче бе отворена едва миналата седмица, така че броят на посетителите първоначално ще бъде ограничен.

"Малко вероятно е първите групи да пристигнат преди началото на юни", каза говорителка на туристическото ведомство.

През 2019 година местният туризъм отчете рекордните 4,55 милиона посетители, допринесли с 23 милиарда шекела (7,1 милиарда долара) за израелската икономика, главно чрез малкия и средния бизнес.

По пилотна програма, която трябва да продължи до 15 юни, Израел даде зелена светлина за посещения на 20 групи от 5 до 30 туристи от страни като САЩ, Великобритания и Германия.

Още 20 групи са избрани да бъдат в режим на готовност, ако някой от първите 20 туроператора не отговори на условията на Израел.

Министърката на туризма Орит Фаркаш-Хакоен заяви, че ведомството работи за допускане на още туристи, които да възстановят туристическия сектор и да върнат стотици хиляди хора обратно на работа, пише БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback