Студент в Индия изкара карантина на дърво пред дома си

Историята на Шива стана особено популярна и прехвърлиха младежа в болница

23.05.2021 | 07:50 Редактор: Тодор Петров
Студент в Индия изкара карантина на дърво пред дома си

Пандемията постави Индия на колене - към днешна дата има 25 772 440 случая на инфекции и 287 122 смъртни случая. Достъпът до болници и медицинско обслужване е ограничен, което изостря епидемиологичната ситуация. 

Историята на Шива е пример за ситуацията, пред която са изправени, съобщава „Ту отро диарио“.

Този 18-годишен студент живее в Налгонда, щата Телангана, и е бил положителен за коронавирус на 4 май. Това, което обикновено се случва в тези ситуации, е, че човек остава вкъщи, но в дома на Шива няма достатъчно място, за да се изолира. Така е принуден да спи на открито.

Той учи в университета в друг град, но се завръща у дома миналия месец поради критичната ситуация на пандемията. 

"Вечерта на 4 май се тествах положително за Covid-19 и лекарите ме посъветваха да остана вкъщи в изолация с необходимите предпазни мерки. Но едва ли има място в малката ми къща, където живеем с родителите си и сестра ми “, казва Шива.

След като прекарва първата нощ на открито, той излезе с идеята да си построи импровизиран подслон на дърво пред къщата. Нуждаел се от бамбукови пръчки, с които създал своеобразна платформа, която завързал на клоните на дървото и използвал като легло.

През тези дни, в които е бил изолиран, семейството му му носило храна и напитки, които са оставили на въже и кофа. „Съпругът ми и аз работим срещу ежедневна заплата, а освен Шива имаме още две деца. Разбра, че ако ни зарази, ще бъде трудно за нашето семейство да оцелее без приходи “, обяснява майка му Анасуя.

Освен това Анасуя казва, че дори са пътували „пет километра до най-близкия медицински пункт, но не е имало свободни легла“, пише БГНЕС.

Историята на Шива стана особено популярна в социалните мрежи и оказа такова въздействие, че местните власти прехвърлиха младежа в болница, превърната в изолационен център, на пет километра от дома му

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК