Нетаняху категоричен: Удари "по "Хамас" и "Ислямски джихад", докато това е необходимо

През последното денонощие са ударени близо 40 подземни тунела и тренировъчни съоръжения

19.05.2021 | 14:20 Редактор: Искра Ангелова

Близо 100 ракети изстреляха един срещу друг Израел и "Хамас" тази нощ. Израел обяви, че ще продължи с военните си операции в Газа.

Премиерът Бенямин Нетаняху предупреди: "Удари по позиции на "Хамас" и "Ислямски джихад" ще има, докато това е необходимо."

Израелските бойни самолети са нанесли нови удари по жилища на командири на "Хамас". Най-малко още двама бойци на ислямската организация са били убити. Продължават обаче опитите да бъде ликвидиран лидерът на военното крило на "Хамас" и враг номер едно на Израел - Мохамед Деиф. 

"Запознат съм в дълбочина с въздушните атаки срещу "Хамас" и "Ислямски джихад". Без съмнение ги върнахме години назад. Ще продължим с атаките, докато това е необходимо, за да възстановим спокойствието на израелските граждани", категоричен е премиерът на Израел.

През последното денонощие са ударени близо 40 подземни тунела на "Хамас" и тренировъчни съоръжения. В отговор на израелските атаки - не спира ракетният обстрел и от страна на бойците в Газа. "Хамас" обяви, че се цели във въздушна база, разположена в Южен Израел.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
стоян терпешев
преди 2 години
евреите живеят там от поне 5000 години Сигнализирай за неуместен коментар