Щетите за Газа от израелски удари достигат $244 млн., стотици сгради са заличени

Около 10 000 други са частично унищожени

18.05.2021 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова
Щетите за Газа от израелски удари достигат $244 млн., стотици сгради са заличени

Размерът на щетите, нанесени на Ивицата Газа в резултат на обстрела от Израел, достига 244 милиона долара, съобщи правителството на крайбрежния анклав.

"Общият размер на щетите в Ивицата Газа, причинени от израелските бомбардировки от 10 май, достигна 244 милиона долара", цитира властите палестинската радиостанция "Дуня Ал Ватан".

По-рано Министерството на благоустройството и жилищното строителство на крайбрежния анклав информира, че в резултат на ракетни и артилерийски атаки от Израел в Ивицата Газа, над 800 жилищни сгради са напълно унищожени, а около 10 000 други са частично унищожени.

Правителството на сектора отрече информацията за отварянето на контролно-пропускателния пункт от израелските власти за доставка на гориво до крайбрежния анклав.

"Докладите на окупационните власти на Израел за отварянето на контролно-пропускателния пункт са фалшиви: в Ивицата Газа не е доставено гориво," се казва в съобщението, информира БГНЕС.

В понеделник "Дуня Ал Ватан", позовавайки се на централата на граничните пунктове на палестинския анклав, информира, че Израел възнамерява да отвори във вторник един от пунктовете на границата с Газа, за да достави там гориво за единствената действаща електроцентрала. По-късно "Таймс оф Израел" съобщи, че израелското военно и политическо ръководство все още не е решило дали да отвори контролно-пропускателния пункт "Керем Шалом" на границата с Ивицата Газа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК