Иран ще подкрепи "Хамас" в борбата срещу Израел

Конфронтацията с Израел е "борба не само за Хамас, но и за целия ислямски свят", заявиха от организацията

16.05.2021 | 09:15 Редактор: Десислава Атанасова
Иран ще подкрепи

Техеран ще предостави на "Хамас“ всестранна подкрепа в борбата срещу Израел, заяви ръководителят на специалните сили на иранските въоръжени сили "Ал-Кудс" като част от Корпуса на ислямската революционна гвардия (IRGC) Исмаил Кани в телефонен разговор с един от лидерите на "Хамас“ Исмаил Хания, съобщава „Дойче Веле“.

Хания благодари на Иран за подкрепата, заявявайки, че конфронтацията с Израел е "борба не само за Хамас, но и за целия ислямски свят".

По-рано иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф отмени посещението си в Австрия, след като израелски знамена бяха издигнати на правителствена сграда във Виена. На тази среща трябваше да се разгледа следващият етап от преговорите за връщането на Иран към ядрената сделка.

Техеран смята Израел за свой враг и подкрепя не само "Хамас“, но и други анти-израелски терористични групи в Близкия изток, като "Ислямски джихад“ в Газа и "Хизбула“ в Ливан. След началото на обострянето на палестино-израелския конфликт на 10 май, цялото иранско ръководство обяви, че "осъжда зверските престъпления на Израел срещу палестинците".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК