В САЩ: 17 милиона младежи ще бъдат ваксинирани

Това е ключова част от стратегията на президента Джо Байдън за по-бързо постигане на стаден имунитет

13.05.2021 | 23:10 Редактор: Десислава Атанасова
В САЩ: 17 милиона младежи ще бъдат ваксинирани

В САЩ стартира с пълна сила кампанията за имунизиране на 17 милиона американски младежи на възраст от 12 до 15 години. Тя е ключова част от стратегията на президента Джо Байдън за по-бързо постигане на стаден имунитет.

В цялата страна децата се наредиха на опашка заедно с родителите си, нетърпеливи да се върнат към някакво подобие на техния предпандемичен живот.

Харисън Хънгър на 14-годишен, получи своята доза от ваксината в клиника в Блумфийлд Хилс, Мичиган и сега си мисли за сладкиши. Той споделя, че вероятно ще отиде в "Krispy Kreme”, защото там предлагат безплатни понички на хора с поставена една доза ваксина.

Според 13-годишния Даниел Фокс, който беше сред първите в Javits Center в Ню Йорк, онлайн игрите са забавни, но не е зле от време на време да си играе на живо с приятелите си.

Тийнейджърите са много по-малко податливи на Ковид от възрастните и основната причина да бъдат ваксинирани, е да се намали предаването на заразата.

Американската академия по педиатрия определи разрешаването за ваксиниране на децата с Pfizer-важен инструмент повече училища да се върнат към присъственото обучение тази есен.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК