31-годишна французойка, майка на три деца, е изгорена жива от бившия си съпруг

Той я преследвал по улицата, прострелял я в краката, след това я залял със запалима течност

05.05.2021 | 21:13 Редактор: Десислава Атанасова
31-годишна французойка, майка на три деца, е изгорена жива от бившия си съпруг

31-годишна французойка, майка на три деца, е изгорена жива от бившия си съпруг. Той я преследвал по улицата, прострелял я в краката, след това я залял със запалима течност и я подпалил, съобщи полицията. Ужасяващото нападение се е случило посред бял ден в квартал, близо до летището в Бордо.

Жертвата и 44-годишния мъж имат деца на 3, 7 и 11 години, които са живеели с майка си. Мъжът е арестуван половин час след убийството в съседния квартал Песак и е бил въоръжен, съобщи прокуратурата в Бордо. Той е заподозрян както за убийството на бившата си жена, така и за пожара в дома й.

Местните власти са създали консултантска служба за свидетели на убийството. Децата на двойката не са били вкъщи по време на нападението.

Въпросът за домашното насилие и убийствата предизвика протести във Франция през 2019 г. Протестиращите се оплакаха, че жените, които се опитват да съобщят на полицията за насилие, често се отказват.

През тази година 146 жени са били убити от съпруг или партньор, което е 21-процентно увеличение спрямо предходната година. След протест правителството въведе използването на електронни гривни, за да предупреди жертвите, когато нападателите им са наблизо.

През 2020 г. броят на убийствата е спаднал до 90.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК