Срещата на Г-7 белязана от положителни проби за Ковид-19

Членове на индийската делегация с позитивни тестове за коронавирус

05.05.2021 | 20:30 Редактор: Никола Симеонов
Срещата на Г-7 белязана от положителни проби за Ковид-19

Срещата на външните министри от Г-7 бе белязана днес от опасения във връзка с ковид, след като членове на индийската делегация дадоха положителни проби за коронавирус, предаде Ройтерс.

Заради дадените положителни проби цялата индийска делегация на срещата в Лондон се самоизолира, заяви служител на британското правителство.
Великобритания е домакин на тридневната среща, която е първото подобно събитие на Г-7 от две години и която бе възприета като възможност за възстановяването на дипломацията лице в лице.

Индия, която през последните дни регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване с коронавирус, участва в срещата на Г-7 като гост.

Индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар заяви, че ще участва виртуално в продължаващите срещи на Г-7 в Лондон, след като е бил информиран за положителните проби на членове на индийската делегация, предаде БТА.

Самият външен министър не е дал положителна проба за вируса, написа в Туитър Джо Пайк, репортер на телевизия "Скай нюз".

"Искрено съжаляваме, че Джайшанкар няма да може лично да присъства на днешната среща", заяви високопоставен британски дипломат. Срещата на външните министри на страните от Г-7 има за цел да подготви почвата за главната среща на лидерите на страните от Г-7, която се планира да бъде проведена в Англия през юни.

Очаква се в нея да вземат участие американският президент Джо Байдън и други световни лидери.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК