Скандал с ремонт на апартамента на Джонсън разтърси Великобритания

"Той вече няма приятели в политиката", пише The Times

27.04.2021 | 09:30 Редактор: Искра Ангелова
Скандал с ремонт на апартамента на Джонсън разтърси Великобритания

Политиката не е праволинейна. Въздействието на събитията е непредсказуемо а нещата нямат политическо значение, докато изведнъж го придобият, пише британският вестник The Times по отношение на скандал за съмнително финансиран домашен ремонт, който може да свали Борис Джонсън от власт.

Това е неизвестното, което затруднява преценката на въздействието върху репутацията и перспективите на Борис Джонсън от твърденията, отправени срещу него от бившия му приятел и помощник Доминик Къмингс в края на миналата седмица. Не е трудно да си представим как те избледняват доста бързо. И все пак не е абсурдно да си представям, че те ще го принудят да слезе от поста си.

Само едно от обвиненията има този капацитет: това за ремонта на апартамента, направен с много пари, което би било проблем защото:

Борис Джонсън вече няма приятели в политиката. Буквално няма политици, които искат да защитят скъпите декорации на нечий чужд апартамент.

Второ става дума за нов тип скандал, чийто последици все още са непредсказуеми.

Но третото е най-сложно. Каквото и да е направил Джонсън в апартамента, той вече го е направил. Ако той просто е платил сам за санирането, въпросът ще бъде временен срам, нищо повече, пише още вестникът, цитиран от "Фокус".

Ако обаче финансирането е по-„сложно“, това е друг въпрос. Ако на практика дарител на партията е платил ремонта, то дори и Джонсън да върне парите, то пак е извършено нарушение във финансирането.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години