Строги мерки в Гърция за Великден, Франция постепенно излиза от локдауна

В Турция се въвежда комендантски час

23.04.2021 | 14:15 Редактор: Никола Симеонов

Гърция въвежда по-строги ограничения преди великденските празници. Причината е влошаване на епидемичната ситуация. 

Полицейски патрули няма да допускат събирането на групи хора на обществени места по великденските празници в южната ни съседка. Правителството забрани напускане на градовете.

Органите на реда ще могат да изискват документи, които да докажат спешна необходимост за пътуване. Църквите също са под засилена охрана, като полицаи следят за спазване на дистанция. 

Ще се следи за струпвания по паркове и площади.

А в Турция от днес до 5:00 ч. на 26 април се въвежда комендантски час.

Официалните церемонии и тържества по повод отбелязването на Деня на националния суверенитет и празник на детето ще бъдат провеждани с минимален брой участници. Няма да бъде разрешавано провеждането на програми и тържества, на които могат да се събират граждани, с изключение на церемониите за поднасяне на венци. 

Вместо това, празникът ще бъде отбелязан с шествия с превозни средства, с използване на звукови и светлинни ефекти и онлайн програми.

Франция подготвя разхлабване на мерките, въведени заради коронавируса. Ограниченията за вътрешните пътувания ще бъдат вдигнати на 3 май. На същата дата ще отворят врати и част от училищата.

Излизането на страната от строгия локдаун предвижда баровете, ресторантите и културните обекти да заработят към средата на месец май, ако пандемията позволява.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК