Нова Зеландия и Австралия със "зелен коридор" за пътуване без карантина

Повече от година никакви пътници не се движиха между двете страни

19.04.2021 | 09:46 Редактор: Никола Симеонов
Нова Зеландия и Австралия със

Австралия и Нова Зеландия започнаха днес пътувания без карантина между двете страни за първи път от повече от година, предадоха световните агенции.
"Зеленият коридор" позволява на австралийците и новозеландците да пътуват свободно между двете страни, без да е необходимо да остават под карантина след пристигането.

През март 2020 г. заради пандемията от коронавируса Австралия и Нова Зеландия затвориха границите си за всички освен за свои граждани и жители, с някои изключения, предаде БТА.

От октомври на новозеландците беше разрешено да пътуват до части на Австралия, без да трябва да остават под карантина след пристигането си. Пътниците, завръщащи се в Нова Зеландия, обаче трябваше да спазват 14-дневна изолация.

Стотици пътници от Австралия започнаха да пристигат днес на новозеландските летища, след като властите отново отвориха границите.

Министър-председателите на Австралия и Нова Зеландия - Скот Морисън и Джасинда Ардърн, казаха в съвместно изявление, че отварянето на границите ще помогне за икономическото възстановяване на двете страни и за събирането на хиляди хора с техните семейства и приятели.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК