Google ще плати за 250 000 дози ваксини в "страни с ниски и средни доходи“

Компанията ще насочи $ 2,5 милиона за изграждането на мобилни центрове за имунизация

15.04.2021 | 22:53 Редактор: Жаклина Иванова
Google ще плати за 250 000 дози ваксини в

Google обяви редица обещания за финансиране на разпространението и популяризирането на ваксините срещу Ковид-19 по целия свят, включително 250 милиона щатски долара под формата на маркетингови субсидии за групи, застъпващи се зад ваксинацията, предава Bloomberg.

Чрез своето филантропско звено Google ще плати за 250 000 дози в "страни с ниски и средни доходи“, определени от партньора на Google Gavi - благотворителна организация, фокусирана върху разпространението на ваксини.

Google също така ще насочи 2,5 милиона долара за изграждането на мобилни центрове за ваксинация и свързаните с това усилия, насочени в подкрепа на чернокожите, латиноамериканските и индиански общности в САЩ. 250 милиона долара под формата на безвъзмездна финансова помощ ще финансират над 2,5 милиарда съобщения, свързани с ваксинациите, според публикация в блога на Карън ДеСалво, главен здравен директор на Google.

Google нае ДеСалво, бивш служител в кабинета на Обама, и други медицински ветерани за ново здравно подразделение, като звеното на Alphabet предприе редица публични стъпки в борбата с пандемията. Компанията приспособи резултатите от търсачките да отговарят на запитвания за вируса и предлага локации за ваксинация на платформата си Google Maps. През март 2020 г. Google обеща 800 милиона щатски долара в помощ на служители на първа линия и рекламни кредити за здравни организации, пише bloombergtv.bg.

Въпреки това звеното за видео съдържание на компанията, YouTube, бе разкритикувано за излъчване на видеоклипове, които поставят под съмнение ефективността на ваксините срещу Ковид-19. Усилията на Google за проследяване на контактни лица остават до голяма степен неизползвани от правителствата и проектът за тестване на хора за Ковид-19 от Verily, здравно звено на Alphabet, приключи в Калифорния за по-малко от година.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК