Куршум вместо електрошок: Инцидент ли е убийството на тъмнокож в Минесота (ВИДЕО)

Протестите в американския щат продължават

13.04.2021 | 13:46 Редактор: Искра Ангелова

Продължават протестите в американския щат Минесота. Те бяха провокирани от убийството на 20-годишен афроамериканец от полицай. Органите на реда заявиха, че стрелбата по младежа е била инцидент.

20-годишният Данте Райт беше застрелян в град Бруклин Сентър от полицайката Ким Потър. До смъртта на младия мъж се стига, след като автомобилът му е спрян за проверка от органите на реда.

Униформените установяват, че има неизпълнена заповед за ареста му и правят опит да го задържат. Младият мъж обаче оказва съпротива. На видеозапис от фаталния ден се чуват предупрежденията на полицай Ким Потър, че ще използва използва електрошок, но вместо това стреля с оръжието си. 

"Както можете да чуете, полицаят няколко пъти предупреждава, че ще използва електрошок. Докато гледам видеото и слушам командите на полицая, вярвам, че е имала намерение да използва електрошок, но вместо това е стреляла по Данте Райт веднъж. Съдейки по видяното и реакцията на полицая, това е инцидент, чийто резултат е трагичната смърт на Райт", каза шефът на полицията Тим Ганън.

"Той беше син, брат, баща. Той беше толкова други неща и не заслужаваше това. Сърцето ми е разбито на хиляди парчета", коментира майката на Данте Райт.

Заради протестите, породени от смъртта на младия мъж, е наложен вечерен час в Бруклин Сентър.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК