fallback

В Словения се заразяват нарочно с коронавирус, за да могат да пътуват по-лесно

"Това е опасна практика, която не можем да препоръчаме", каза епидемиолог в страната

13.04.2021 | 07:45 Автор: Искра Ангелова

Словенският епидемиолог и ръководител на консултативната група за пандемията Матея Логар заяви че е забелязано, че в Словения има все повече хора, които искат умишлено да се заразят с коронавирус, за да се придвижват и пътуват по-лесно, поради факта, че тези, които са преживели вируса, имат същия имунитет, като този придобит чрез ваксинация, пише скопският вестник “Независен“.

"Виждаме нарастваща тенденция в броя на хората, които искат да се заразят възможно най-скоро, за си гарантират, че това ще им позволи да пътуват и да преминават граници по-лесно, което е опасна практика, която не можем да препоръчаме“, каза Логар на пресконференция, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ поради това се обмислят ограничения, т.е. промени в правилата за пътуване, но също така и възможността боледувалите от коронавирус да бъдат премахнати от списъка на хората, които не трябва да бъдат тествани при преминаване на границата .

"Все още не знаем много за тази болест. Тя е непредсказуема и може да има трайни последици. "Не знаем точно какви са дългосрочните последици от това заболяване, особено при по-младите пациенти", каза Логар.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback