По два безплатни бързи теста седмично за всеки британец

Те може да бъдат получени чрез услуга за поръчки за дома

05.04.2021 | 13:12 Редактор: Юлия Христова
По два безплатни бързи теста седмично за всеки британец

По два безплатни бързи теста за коронавирус ще бъдат достъпни всяка седмица за всички британски граждани от 9 април, съобщи правителството днес.

Предложението важи включително за хора, които нямат проявени симптоми. Министерството на здравеопазването е взело това решение, след като е установило, че всеки трети от хората с Ковид-19 изкарва болестта асимптоматично.

Тестовете могат да бъдат получени чрез услуга за поръчки за дома, както и чрез програми за тестване на работното място, в училище или в общността.

"Докато отваряме обществото и възобновяваме части от живота, които на всички много ни липсваха, редовното бързо тестване ще бъде от фундаментално значение, за да ни помогне бързо да откриваме положителни случаи и да потушим всякакви огнища," изтъкна здравният министър на страната Мат Ханкок в правителственото изявление, пише "Монитор".

"Програмата за ваксиниране беше голям успех за цялата страна, но да си върнем изгубените свободи и да се върнем към нормалното зависи от това всички ние да се тестваме редовно", допълни той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК