Огромен ръст: Над 100 000 заразени в Индия за 24 часа

Броят на инфектираните за един ден скочи близо 12 пъти

05.04.2021 | 10:54 Редактор: Жаклина Иванова
Огромен ръст: Над 100 000 заразени в Индия за 24 часа

Индия отбеляза днес рекорден ръст на новозаразените с Koвид-19 и стана втората страна след САЩ, преминала границата от 100 000 нови случая за едно денонощие, предаде Ройтерс.

Броят на заразените за един ден скочи близо 12 пъти, след като достигна едно от най-ниските си равнища за няколко месеца в началото на февруари. 
Властите облекчиха повечето ограничителни мерки и населението като цяло спря да носи маски и да спазва социална дистанция. По-заразните варианти на вируса може също да са изиграли роля в новия ръст на броя на случаите, според епидемиолози.

Със 103 558-те нови случая днес Индия вече е регистрирала 12,6 милиона - най-високият брой след САЩ и Бразилия, показва данни на здравното министерство, предаде БТА.

През последната седмица Индия отбеляза най-големия брой случаи от всички страни в света. Смъртните случаи обаче нараснаха само с 478, което е едно от най-ниските равнища на смъртност в света. Общият брой на жертвите е 165 101.

Най-тежко засегнатият щат Махаращра, където болниците са претоварени, отбеляза рекордните 57 074 случая за един ден. От тази вечер щатът започва да затваря молове, кина, барове, ресторанти и религиозни обекти, а през уикендите ще бъде наложен пълен локдаун. Експерти се опасяват, че в болниците, особено в по-малките градове, може да има недостиг на леглата за интензивни грижи. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години