Синът на Байдън със скандални откровения в новата му книга

Харчил парите от "Burisma" за наркотици и алкохол

01.04.2021 | 09:57 Редактор: Никола Симеонов
Синът на Байдън със скандални откровения в новата му книга

Синът на настоящия президент на САЩ - Джо Байдън, Хънтър, признава, че е похарчил парите, които е получил от работата си в борда на украинската газова компания "Burisma", за алкохол и наркотици. Това се казва в новата му книга "Красиви неща“, която излиза в продажба на 6 април.

Извадки от текста бяха публикувани във "Вашингтон пост“, съобщава ТАСС.

В мемоарите си Хънтър Байдън подчертава, че ако има възможност, няма да започне работа в украинска компания. Той признава, че парите, които получава от "Burisma" , само изострят пристрастяването му към алкохола и наркотиците, което разрушава отношенията му със семейството и кариерата му.

Синът на държавния глава разказва подробно за това как се е борил с наркоманията след смъртта на брат си от рак през 2015 година. Книгата разказва за това как е бил лекуван в рехабилитационни центрове, как семейството му е помагало да се бори с алкохолната зависимост и наркоманията.

"Само през последните пет години бракът ми, продължил две десетилетия, се разпадна, на слепоочието ми беше опиран пистолет и в един момент изчезнах, живеех в мотели, плащах 59 долара на вечер, изплаших семейството си дори повече от самия себе си", пише той.

В същото време синът на американския президент не смята за неетично че е започнал работата си в "Burisma", когато Байдън-старши е бил вицепрезидент на САЩ. Той признава, че политическата кариера на баща му му е помогнала, но твърди, че нито той, нито баща му са направили нещо незаконно, особено по отношение на компанията, съобщи БГНЕС.

В администрацията на 44-ия президент на САЩ Барак Обама на Байдън, който изпълняваше длъжността вицепрезидент, всъщност беше поверено да наблюдава политиката спрямо Украйна. В края на 2015 г. той отбелязва, че вече "повече от хиляда часа“ е разговарял по телефона с Петро Порошенко, който по това време е президент на Украйна.

По време на предизборната надпревара демократът е подсъдим за шумен скандал, свързан с Украйна. Неговите политически опоненти обръщат внимание на факта, че Байдън, като вицепрезидент, призова за освобождаването на украинския генерален прокурор Виктор Шокин, който започна разследване срещу украинската енергийна компания "Burisma Holdings“. През 2014 г. синът на Байдън Хънтър се присъедини към нейното управление. В крайна сметка Шокин е уволнен и разследването е спряно.

Републиканците подчертаха, че Хънтър Байдън е получавал до 50 000 долара на месец в "Burisma", въпреки че няма опит в петролния и газов сектор. Това даде основание да се обвини Байдън-старши във факта, че той и синът му са участвали в корупционни схеми в Украйна. Те отричат.

През октомври миналата година имейлите на сина на Байдън попаднаха в медиите. От това следва, че той е могъл да уреди представителят на "Burisma" да се срещне с баща му, докато последният е бил вицепрезидент.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК