НАТО: Напълно подкрепяме България срещу руската шпионска мрежа

Йенс Столтенберг: Посланието е за съпричастност

24.03.2021 | 14:41 Редактор: Тодор Петров
НАТО: Напълно подкрепяме България срещу руската шпионска мрежа

Напълно подкрепяме българските усилия за пресичане на руските зловредни дейности. Посланието е за съпричастност, заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Той съобщи, че вицепремиерът Екатерина Захариева е представила днес пред външните министри от пакта случая с разкритата руска шпионска мрежа у нас. 

"Следим отблизо разследването на българските власти срещу предполагаемата руска шпионска мрежа, НАТО се отнася много сериозно към въпроса със защитата на поверителните данни", добави Столтенберг, цитиран от БТА.

"Това, което виждаме в България, е част от стремежа на Русия за подкопаване на демократичните институции в страните от НАТО, за намеса във вътрешната политика и за усилване на шпионажа. Това е една от причините да запазим единството си и заедно да работим в областта на разузнаването и споделянето на данни, да си помагаме", каза още той.

Столтенберг отбеляза, че във втория ден от заседанието на външните министри от пакта в Брюксел въпросът за отношенията с Русия е бил основен.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК