Избори 2021: Гласуването е уважителна причина за пътуване на българите в Ирландия

Пред избирателните секции ще има задължителна проверка на температурата

22.03.2021 | 12:32 Редактор: Десислава Атанасова
Избори 2021: Гласуването е уважителна причина за пътуване на българите в Ирландия

Във връзка с мерките срещу коронавируса в Ирландия, които ограничават движението на граждани  до 5 км от техните домове, с изключение на пътуванията със значими цели, пътуването на българските гласоподаватели извън този радиус в изборния ден на 4 април 2021 г. ще бъде признавано от ирландските власти за значимо, съобщават от МнРВ.
 

Българското посолство в Ирландия изготви удостоверение за безпрепятствено придвижване на българските гласоподаватели в изборния ден, което да послужи при проверка пред полицейските сили. Удостоверението следва да се представя заедно с български документ за самоличност.
 
Мерките за здравна сигурност по време на гласуването включват спазване на дистанция от минимум 2 м, задължително използване на маски вътре и пред избирателната секция, задължителна проверка на температурата. Всеки гражданин, който проявява симптоми на коронавирус, ще бъде предупреден да не пътува до избирателната секция.
 
Здравният протокол, съгласуван между българската и ирландската страна, е задължителен за всяка една от четирите избирателни секции на територията на Ирландия, както и за българските граждани, които ще гласуват в тях.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години
Интересно ще е с тези избори Сигнализирай за неуместен коментар