Подводницата на Черноморския флот на Русия изчезна от радарите на НАТО

Група кораби, след контакт, са започнали търсене

19.03.2021 | 16:49 Редактор: Юлия Христова
Подводницата на Черноморския флот на Русия изчезна от радарите на НАТО

Подводницата на Черноморския флот на Русия "Ростов на Дон" е изчезнала от радарите на корабите на НАТО в Средиземно море, съобщава АФП.

По-късно руски източник е информирал, че имало контакт с подводницата и тя предавала информация.

Вчера редица неруски медии съобщиха, че група кораби на НАТО след контакт са започнали търсене на руската подводница в Средиземно море.

"Силите за борба с подводници на НАТО вече седмица се опитват да намерят подводницата "Ростов на Дон" в Средиземно море... Опитите за нейното откриване не се увенчаха с успех. В същото време руското командване не е загубило връзка с "Ростов на Дон", отбеляза руският източник в Деня на подводничаря, който се отбелязва днес в Русия.

По думите му НАТО разполага с големи възможности в Средиземно море, но нивото на скритост на руската подводница е надминало очакванията.

"Те задействаха големи сили за търсене на руската подводница, но без резултат. Така че в условията на военни действия те се намират под прицел, което много ги дразни", коментирал още източникът.

По-рано днес командирът на Черноморския флот вицеадмирал Игор Осипов заяви, че всичките шест подводници на флота се намират днес в морето на бойно дежурство.

Както вчера написа изданието News Israel преди няколко дни руската подводница e изчезнала от екраните на системите за управление и контрол на корабите на НАТО. Изчезването на подводницата породи загриженост сред военноморските сили на САЩ, "особено във връзка със способността на руската подводница да събира конфиденциална информация".

След това военноморските сили на САЩ разположиха съюзнически сили в помощ за намирането на "изчезналата" руска подводница, пише "Монитор".

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

3
1 rate up comment rate down comment 0
Qanon
преди 1 месец
Краварите газ пикаят като чуят за руски подводници. Американецът е като куче, което само лае и не хапе. Братушките за това много много не се обясняват, а действат. Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 0
taschunkawitko
преди 2 месеца
Готова е да торпилира тъпите американци.От американците войници не става.По време на ВСВ на западния фронт съотношението американци/германци е било 100/1 и пак са загазвали , а виетнамците ги изгониха позорно.Рамбовците са само по филмите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Я голям праз азЗнам къде гледа статуята на свободата Сигнализирай за неуместен коментар