fallback

Престъпленията от омраза срещу азиатските американци бележат ръст

Осем души са убити при стрелба в три салона за масажи

17.03.2021 | 14:22 Автор: Десислава Атанасова

Осем души са убити при стрелба в три салона за масажи в американския щат Джорджия. Повечето от жертвите са жени от азиатски произход.

Основният заподозрян е 21-годишен мъж, който е задържан. Мотивите му не са ясни, но разследващите не изключват атаката да е заради етническа омраза.

Трите нападения се случват в рамките на час. Около 17 часа местно време във вторник изстрели отекват в два салона в североизточната част на Атланта и един на около 30 мили северозападно от града.

Някои от жертвите са загинали на място от тежки огнестрелни рани. Други са починали на път за болницата. Страх – така очевидци описват случилото се.

"В продължение на няколко часа чувахме страшно много изстрели, идващи от улицата. Исках да разбера какво се случва, какво става с колата ми, исках да знам дали всички са в безопасност, дали са добре. Полицията не ни даваше да излизаме, разказва очевидец.

Нападателят е от малко градче, в което е извършено първото нападение. В ход е разследване. Властите отбелязват, че през последните месеци престъпленията от омраза срещу азиатските американци са се увеличили. Причината – често ги обвиняват за разпространението на Ковид-19. 

Гледайте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Свят
fallback