СЗО отлага публикуването на доклада за произхода на Ковид-19?

Експертен екип на организацията посети по-рано тази година централния китайски град Ухан

16.03.2021 | 23:19 Редактор: Искра Ангелова
СЗО отлага публикуването на доклада за произхода на Ковид-19?

Световната здравна организация (СЗО) вероятно ще отложи за следващата седмица публикуването на очаквания с голям интерес доклад за произхода на новия коронавирус, заяви днес неин говорител, цитиран от АП.

Експертен екип на СЗО посети по-рано тази година централния китайски град Ухан, където вирусът бе открит за първи път в края на 2019 г. Очакваше се той да публикува своя доклад тази седмица.

Днес говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер обаче заяви, че докладът "просто не е готов". Експертите, които работят по документа заедно с представители на китайските власти, "искат да изпипат нещата, както трябва", каза той пред журналисти.

По-рано СЗО вече се отказа от плановете си да публикува първо резюме на доклада, а след това - и по-дълга версия. Вместо това здравната агенция на ООН реши да публикува направо пълния доклад, информира "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

4
0 rate up comment rate down comment 0
Бо
преди 1 месец
Защо ли отлагат??! Не са измислили още какво да излъжат хората. Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 0
Јоанна
преди 1 месец
Дали някой още вярва на СЗО? И на малките деца е ясно кой е СЗО. Дали ще дойде този ден когато ще са всички зад решетките от СЗО.? Сигнализирай за неуместен коментар
2
12 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 1 месец
Само да не ни докладват, че е от прилепи че ще станат смешни. В същото време кой да обвинят, че го е създал. Интересен казус. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 1 месец
Ами ще забранят защо тоя вирус е измислица Сигнализирай за неуместен коментар